1947 – De Oosthoek op het lichtnet

In 1947 werd besloten dat de Oosthoek, aangeduid als het zogenaamde onrendabele gebied, moest worden aangesloten op het lichtnet. In augustus 1947 werd e.e.a. in de raadvergadering besloten, niet lang daarna was het eindelijk zover!

Knipsel ‘Oosthoeksedijk wordt aangesloten – 27 augustus 1947

In de woensdagavond gehouden raadsvergadering te Piershil, waarin de heer C. de Bruyne afwezig was, is besloten een gemeentelijke bijdrage te verlenen in de kosten van de aanleg van een electrisch net voor aansluiting van vier woningen aan de Oosthoeksedijk. De Oosthoeksedijk behoort tot het zogenaamde onrendabele gebied en de aansluiting van de woningen aan deze dijk op het electrische net is altijd op de te dure voorstellen van het G.E.B. te Dordrecht gestuit. Het G.E.B. te Dordt heeft nu de gemeente Piershil een aantrekkelijker voorstel gedaan om enkele woningen aan de Oosthoeksediik van electrisch licht te voorzien. Met deze stap heeft het G.E.B. zijn oude politiek van een onrendabel gebied brengt weinig in het laatje laten varen.
Er zal nog voor deze winter een bovengronds laagspanningsnet, dat de percelen van K. van der Linde, L. Bijl en G. Bijl van electricitett zal voorzien, worden aangelegd, Het perceel van de heer G. de Vlaming zal worden verbonden met het electrische net door een laagspanningskabel. De gemeente verleent een bijdrage van 2762.-in de kosten voor de aanleg van deze aansluiting. De vier personen waarvan de woningen op het electrische net worden verbonden, hebben zich garant moeten stellen voor een gebruik van 5500 Kw per jaar en hun aandeel in de aanlegkosten bedraagt eveneens f 2762 .

piershil-oosthoek-lichtnet-27aug1947-01

Updated: februari 11, 2015 — 7:28 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.