2013 – De laatste Koninginnedag

De laatste Koninginnedag (voorlopig), die in Piershil werd gehouden op 30 april 2013, werd extra opgeluisterd door de aanwezigheid van een groot scherm in de Voorstraat. Dit natuurlijk om te zorgen dat iedereen de troonswisseling op 30 april 2013 kon volgen.

De Oranjevereniging van Piershil kondigde e.a.a. als volgt aan:

Voorstraat Bioscoop

De avond voor Koninginnedag, dus maandag 29 april organiseren we de ‘Voorstraat Bioscoop’. Dit bestaat uit twee films.

Piershil in Beeld – 19.30 uur
Op het grote scherm van ruim 17 m2 wordt een film over Piershil in vroegere tijden getoond. U zult veel plekken en personen herkennen in de beelden die voorbij schieten. We nodigen iedereen uit om op ons terras zittend of staand te genieten van deze film. Uiteraard kunt u een drankje en een hapje halen.
De avond is vrij toegankelijk voor iedereen!

Spectaculaire speelfilm – 22.00 uur
Voor de jeugd hebben we een spectaculaire film vol actie en sensatie klaar staan. De film is geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar. Iedereen is welkom, dus neem je vrienden en familie mee!

Troonswisseling op terras en groot scherm

Koninginnedag 2013 wordt een zeer speciale editie van deze feestelijke dag. Koning Willem Alexander neemt de vaandel over van onze koningin Beatrix. Dit alles wordt live uitgezonden op de Nederlandse televisie. We willen u dit historische moment niet ontnemen en nodigen u uit om dit gezellig met zijn allen te volgen op ons terras met groot beeldscherm.

Het programma van Koninginnedag is aangepast en om de belangrijke tv momenten van de troonswisseling heen gebouwd. Een groot deel van de Voorstraat is ingericht als terras met genoeg zit- en staplekken, waar u goed zicht heeft op het scherm. Met zijn allen genieten van de troonswisseling, onder het genot van een lekker drankje, is toch veel leuker dan alleen op de bank? Komt dus allen aanschuiven en mis niks van de feestelijke activiteiten op de Voorstraat en de troonswisseling. Iedereen is welkom, dus neem vrienden en familie mee!

De Oranjevereniging doet er alles aan om u een goed gevulde en gezellige dag op het terras te bezorgen. Zo gaan we naast alle activiteiten voor jong en oud op de Voorstraat ook het loterijspel ‘rad-van-avontuur’ organiseren. Iedereen kan gezellig meedoen met dit spannende spel en daarnaast leuke prijzen winnen.

Daarnaast heeft Henk van den Heuvel een collectie gemaakt van oude beelden van Piershil in tijden van Koninginnedag. Deze film spelen we graag voor u af op het moment dat er geen Koninklijke plechtigheden op tv plaatsvinden.

Knipsel ‘Vier dagen Oranjefeest’ – Algemeen Dagblad 26 februari 2013

piershil-laatste-koninginnedag-adrd-26februari2013

Knipsel ‘Twee dagen film op pleinbios’ – Algemeen Dagblad 16 april 2013

piershil-laatste-koninginnedag-adrd-16april2013

Updated: februari 11, 2015 — 7:13 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.