Contact – Over deze website

Deze website over het dorp Piershil en de geschiedenis van de Hoeksche Waard is geopend sedert 27 april 2006. Webmaster is Henk van den Heuvel, u kunt mij bereiken via dit mailadres: hvdh1234@gmail.com

Het is de bedoeling om een zo volledig mogelijk beeld te creëren van de geschiedenis van onze leefomgeving. Historisch onderzoek geniet momenteel een grote populariteit en ik hoop dan ook veel mensen een plezier te doen met deze website. Ik hoop op veel reacties en uiteraard is alle hulp welkom.

Reageren op de artikelen? – U kunt een eigen notitie achterlaten bij ieder artikel. Helemaal onderaan ieder artikel kunt u op eenvoudige wijze een reactie toevoegen.

Zoeken op deze site – Om deze website te doorzoeken kunt u het beste in het zoekvenster (links bovenaan) zoveel mogelijk woorden ingeven om het zoekresultaat zo goed mogelijk te laten zijn. Bijvoorbeeld: bakker poldervaart (toets enter om te zoeken, of klik op zoeken).

Gebruik van het materiaal – Indien u materiaal wilt gebruiken van deze site voor een werkstuk of iets dergelijks hoeft u daarvoor geen toestemming te vragen, tenzij het gebruik is bedoeld voor commerciële doeleinden. Het is uiteraard niet de bedoeling dat u complete artikelen kopieert en op uw eigen website zet; maakt dan gewoon netjes een verwijzing naar deze website als u het onderwerp op uw eigen website onder de aandacht wilt brengen. De beste kwaliteit die ik heb van iedere afbeelding staat hier op deze website. U kunt klikken op iedere afbeelding voor een vergroting en vervolgens opslaan voor eigen gebruik.

Materiaal gezocht – Foto’s – Film – Ansichtkaarten – Indien u fotomateriaal heeft dat hier niet mag ontbreken of in het bezit bent van filmmateriaal aangaande Piershil en/of de Hoeksche Waard dan zou ik e.e.a. graag van u willen lenen voor vertoning op deze website. U krijgt alle uitgeleende spullen weer snel van mij terug!

Artikel ‘Chroniqueur van club en dorp ‘ – ADRD 9 mei 2006

Artikel ‘Geschiedenis in de regio’ – Algemeen Dagblad 10 maart 2006

Knipsel ‘Liefhebber van historie Piershil’ – Kompas 9 maart 2012

Knipsel ‘Website over dorp steeds populairder’ – Algemeen Dagblad 8 januari 2013

Knipsel ‘Sites amateurhistoricus Henk nu digitaal erfgoed’ – AD Hoeksche Waard 20 februari 2024

Artikel Websites voor de eeuwigheid – Hoeksche Waard Exclusief 19 maart 2024

2024 – Websites voor de eeuwigheid

 1. Hé webmaster Henk,

  gefeliciteerd met de geboorte van je jongste aanwinst. Het ziet er weer fantastich uit. Ik ga zeker alles lezen en bekijken.

  Nogmaals, proficiat.

  groet, René

 2. Heel veel succes met je nieuwe project het ziet er nu al heel goed uit.
  Groetjes je zus.:-)

 3. Miets van den Bergh

  Geweldige site

 4. Ter informatie
  Mijn grootvader woonde met zijn gezin aan de Sluisjesdijk, mijn vader werd er geboren eind 19e eeuw. Ik heb een foto uit de eerste wereldoorlog met bijna 40 mensen waaronder veel kinderen. Zij staan rond een soort ton waarop iets staat ….. Piershil. Zover ik me herinner heeft het iets met Belgische vluchtelingen te maken.Zij staan voor een gevel met een zeer grote wijdvertakte wijnrank. Ik vond bij de papieren van mijn vader een aantekening dat er voor de Belgische vluchtelingen gezongen werd.

 5. Ik zou graag meer willen weten over Heinenoord, mijn Opa Willem D. Bastiaan Leenheer is daar geboren aan de Blaakschendijk, hij is ooit begonnen daar met een eigen fietsenzaakje en is later verhuist naar Gorinchem, daar werd hij postbesteller. Wij zijn op zoek naar verhalen over Heinenoord en de historie en weten niet of dat te vinden is in het archief. Voorlopig vinden wij uw site heel mooi, en ik zal vaker komen kijken. hebben nog vele mooie oude kaarten van rondom Blaakschendijk en Gorinchem en Steyen etc. Veel plezier nog met uw mooie site. Wij hopen dat iemand ons meer raad, verwijzingen kan geven, over onze Opa die daar in Heinenoord woonde aan de blaakschendijk. Vriendelijke groeten Familie Leenheer

  1. Wanneer u naar het Museum Hoeksche Waard gaat kunt u in het boek van L Louter, die heel Heinenoord en Goidschalkxoord beschrijft, vast terugvinden wat u zoekt.

 6. Francisca (Cisca) VanderStaay Bye

  I found a copy of an article about Chris vanderStaay and the shop where he sold his woodwork, on your website. I visited this shop many years ago. Chris VanderStaay is my father’s brother. My name is Cisca VanderStaay-Bye. I live in Pennsylvania, and have lived in the U.S. since 1962. My father Ernst died in 1972, and since that time I have lost contact with his side of the family. I have just retired and now have some time to research my family background. Would you be able to tell me how to find out what happened to Chris and Alie VanderStaay. I know they had one daughter named Elly.

 7. Hallo Henk
  ik heb nog een vraag heeft er nu op jouw site dat verhaal gestaan over een Hoek ?? die door de duitsers in de tweede wereldoorlog dood geschoten is aan de Zuidzijde

  gr arie de Zeeuw

 8. Hallo Henk,
  Als geboren en getogen Piershillenaar zit ik met veel plezier regelmatig door deze prachtige website te bladeren. Een echte aanwinst!
  Groeten,
  Peter Bol

  1. Bedankt Peter, ik zag je pas op TV, geen spat veranderd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.