1975 – De RTM-brug bij de Heullaan

Op deze foto uit 1975 (geschat) is ook de stenen brug te zien die iets voorbij de Heullaan lag. De brug was in gebruik bij de boeren die hun land aan de andere kant van de watering wilden betreden. In een eerder tijdperk was dit de brug waarover de RTM-tram reed. Deze reed in een bocht om de Heullaan heen en stopte bij de halte bij de familie Rozendaal. Een mooie blik op de ‘achterkant’ van de Heullaan, daar bestaan niet veel foto’s van!

Foto ‘De heulen bij de Heullaan’ – circa 1975 

 

 

 

piershil-jarenzeventig-heullaan-bruggen

Op deze foto zien we Gré Rozendaal, leunend tegen een betonnen muurtje bij de heul. Op de bovenste foto is zo’n muurtje te zien, aan de andere kant van de weg stond eenzelfde exemplaar (foto circa 1940).

piershil-grerozendaal-beton

Updated: mei 26, 2015 — 1:33 pm
  1. Hoi Henk, deze foto is veel ouder dan 1975. Mijn vader had dat land en een driewielige kar kan ik niet herinneren dat wij die hadden. De bomen die te zien zijn, weet ik ook niet. Wel hadden wij achter die bomen de groentetuin (kan zijn dat wij die samen hadden met v.d. Linden). Die liep tot aan de sloot waar nu Maja van Hal woont. Gardenier woonde daar vroeger (blikseminslag 1971)en daarvoor oude opa v.d. Merwe. Had Gardenier ook nog de luiken voor zijn ramen? Mij lijkt dat het meer uit die tijd is (v.d. Merwe), gezien de personen die je daar op het erf ziet. Wellicht zijn er voor andere mensen nog meer aanknopingspunten. Groeten Jany

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.