2011 – Place du Jacques

Op 23 juni 2011 nam meester Jacques Mooldijk afscheid op de Openbare Lagere School. Ter gelegenheid van dit afscheid werd het schoolplein omgedoopt tot ‘Place du Jacques’.

Knipsel ‘Meester Jacques krijgt eigen plein bij afscheid’ – 2011

PIERSHIL – Jacques Molendijk heeft donderdag 23 juni na meer dan 40 jaar voor de klas, waarvan 30 jaar in Piershil, afscheid genomen van basisschool ’t Kraaienest. Met een nieuwe naam voor het schoolplein zal ‘Meester Jacques’ niet snel vergeten worden. Meester Jacques, of vroeger Meester Mooldijk, was altijd zeer geliefd bij de kinderen. De laatste jaren kwam hij steeds vaker kinderen van oud-leerlingen in de klas tegen. In de ochtend werd Molendijk donderdag bij zijn huis opgehaald door een lange stoet kinderen en oud-leerlingen. In een oude Citroën 2CV (zijn allereerste autootje) werd hij naar school gereden. Nadat hij was toegezongen, mocht hij het naambordje met de nieuwe naam van het het plein van ’t Kraaienest onthullen: Place du
Jacques. Dat deze naam in het Frans is, is geen toeval: Molendijk is immers half Fransman/ half Nederlander. De rest van de dag was er daarom ook een groot Frans feest op ’t Kraaienest. ’s Middags was er een drukbezochte receptie, waarbij vele oud-leerlingen, ouders, oud-collega’s, en andere bekenden hem in het zonnetje kwamen zetten. Zijn vrouw, juf Fenny Scholte, is halverwege dit schooljaar al gestopt. Samen gaan ze genieten van een welverdiend pensioen.

piershil-knipsel-echo-placedujacques-29juni2011

Updated: februari 11, 2015 — 1:51 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.