2024 – Afscheid Oekraïense school

Na ruim twee jaar gaat de locatie De Wurf in Piershil sluiten. In De Wurf kregen vanaf 17 mei 2022 enkele tientallen Oekraïense kinderen onderwijs aangeboden. De Wurf is onderdeel van de Hoeksche School. 
Na de zomervakantie gaan de kinderen naar verschillende basisscholen in de Hoeksche Waard, naar het Actiefcollege of naar een taalklas. Op donderdag 11 juli sluit De Wurf voorgoed haar deuren.

Daarom werd op woensdag 26 juni een feest georganiseerd. De kinderen werden feestelijk onthaald met confetti en muziek. Alle kinderen kwamen in hun mooiste feestkleding. De leerkrachten waren verkleed voor de Vossenjacht die door de straten van Piershil liep.

De directeur van de school, Tobias Vermeulen, droeg voor deze gelegenheid een honderdjaar oude hoge hoed van zijn grootvader. Na zijn welkomstwoord, gingen de kinderen in groepjes, begeleid door Oekraïense opa’s, oma’s en moeders speuren naar de verschillende vossen. Bij elke vos moesten de kinderen een opdracht uitvoeren. Zo moesten de kinderen blikgooien, estafette lopen met een ei en raden welke babyfoto bij de juffen en de meesters hoorden. Bij iedere goed uitgevoerde opdracht kregen de kinderen een letter mee waarmee op school het woord feestje gemaakt moest worden. Na de pauze konden de kinderen verschillende groot uitgevoerde spellen beoefenen waaronder een enorm damspel, een vier-op-rij spel en zich vervolgens uitleven op de opblaasbare stormbaan.

Foto ‘Afscheid Oekraïense school’ – 26 juni 0224

Updated: juli 13, 2024 — 7:04 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.