2015 – Klachten over werk aan Sluisjesdijk

‘Gevaarlijke verkeerssituatie aan de Sluisjesdijk. Gemeente Korendijk en Stedin laten bewoners in de steek’, Met deze tweet uitte dijkbewoner Borchert Brouwer mede namens omwonenden zijn ongenoegen over de werkzaamheden in Piershil. De vervanging en verplaatsing van gas- en elektriciteitsleidingen veroorzaakt veel overlast voor de bewoners van de dijkhuizen. Brouwer: „We begrijpen dat het moet gebeuren, maar de communicatie is zeer teleurstellend”. Stedin stuurde alleen een brief met de nieuwe opleveringsdatum van 17 juli. Paul Boogaard spreekt van een flutbrief en heeft Stedin gevraagd de bewoners beter te informeren. „Het is wrang: de vertraging is juist ontstaan om de bewoners ter wille te zijn. Maar communiceer dat dan ook”. De Korendijkse wethouder doelt op het voorzichtige boorwerk om de huizen te ontzien en de individuele wensen van bewoners voor het verplaatsen van elektriciteitsmeters. De dijkbewoners zijn ook ongerust over de veiligheid en de provisorische afsluiting van gaten in het wegdek. Brouwer: ,,Fietsers en auto’s rijden langs diepe werkputten. Het is levensgevaarlijk, vooral in het donker.” Boogaard heeft inmiddels opdracht gegeven de dijk uitsluitend voor bestemmingsverkeer toegankelijk te maken. In een brief aan de gemeente hebben de bewoners ook hun zorgen geuit over het zware vrachtverkeer dat een halfjaar, tot de zaak is ingeklonken en er weer kan worden geasfalteerd, over de klinkers op de semi-opgelapte dijk moet rijden. Boogaard: „We zullen ons beraden over deze situatie. We willen natuurlijk niet dat er na de overlast ook nog eens schade ontstaat aan deze huizen.”

Knipsel ‘Klachten over werk aan Sluisjesdijk’ – Algemeen Dagblad 26 juni 2015

piershil-klachten-sluisjesdijk-adrd-26juni2015

piershil-sluisjesdijk-klachten-25juni2015-01 piershil-sluisjesdijk-klachten-25juni2015-02

 

Een aankondiging die doet denken aan een operatie met militaire precisie en een vergunning voor zes weken reparatiewerk. Volgens de door Stedin ingehuurde aannemer zouden de werkzaamheden aan de Sluisjesdijk in Piershil op 5 juni worden afgesloten, exact om 16.00 uur zelfs. Een week later ligt de boel nog open. De borden bij de wegwerkzaamheden staan er nog steeds. Aan het graafwerk te zien, gaat het wegdek niet op korte termijn dicht. Een omwonende kreeg van werklui te horen dat het wel eens tot de bouwvak zou kunnen duren. Dat is een verdubbeling van de periode van overlast. Wethouder Paul Boogaard van Korendijk is inmiddels geïnformeerd door Stedin over de vertraging van de werkzaamheden aan het gas- en elektriciteitsnet-
werk. „In eerste instantie werd nog gesproken over een vertraging van twee weken. Inmiddels is duidelijk dat het nog vier weken langer zal duren voordat alle huizen aan de beurt zijn geweest;’ aldus de wethouder. Op vrijdag 17 juli moeten de werkzaamheden klaar zijn. De reden van de vertraging is de forse laag onder het asfalt. In het verleden is de dijk enkele malen opgehoogd. Om schade aan de huizen te voorkomen, moest die laag met beleid worden weggewerkt. Boogaard: „Hoewel de vergunning is verlopen, begrijpt iedereen het nut. De bewoners waren alleen nog niet geïnformeerd over deze vertraging. Daar gaan we snel iets aan doen.”

Knipsel ‘Sluisjesdijk ligt nog weken open’ – Algemeen Dagblad 11 juni 2015

sluisjesdijk-nogwekenopen-adrd11juni2015

Foto’s ‘Sluisjesdijk ligt nog weken open’ – 10 juni 2015

piershil-sluisjesdijk-01 piershil-sluisjesdijk-02

Updated: juni 26, 2015 — 7:49 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.