Na de Steegjesdijk loopt de Sluisjesdijk door tot de driesprong met de Kostverlorendijk en Zwartsluisje. Al in het begin van de twintigste eeuw stonden de huizen op dit gedeelte van de Sluisjesdijk behoorlijk verspreid.
Vooral aan de westzijde stonden er aanzienlijk meer huizen. Veel huizen in dit gebied zijn gesloopt of ingrijpend verbouwd. In 1908 was het eerste huis aan de westzijde erg klein en voorzien van een rieten dak, ‘de hut’ genoemd. Op de foto uit 1953 is het oude eerste huis aan de westzijde te zien.
Foto ‘Eerste huis’ – 1953
Deze foto werd enkele dagen na de watersnood gemaakt. Dit huis is vervangen door een moderne bungalow en wordt anno 2007 bewoond door de familie van Dam (Sluisjesdijk 34).
Huize W. Roest
Ook op deze foto is dit huis te zien. In 1954 werd het bewoond door de laatste familie Roest, diverse generaties gingen hen voor. Het huisje, waarvan werd gezegd dat het honderden jaren oud was, werd gesloopt in 1954.
Eerst kwam het huis van W. Roest en vervolgens kwam de boerderij van P. Sterrenberg, waar men melk en boter kon halen. Vrouw Sterrenberg legde ook potten boter in voor de winter. Dan volgde een pand met acht huizen aan elkaar gebouwd met de toepasselijke naam ‘de Achthuizen’. Verderop stonden nog enkele huizen, waaronder het huis van de familie In ’t Veld.
Foto’s ‘Huize in ’t Veld’
Nog verder stond boerderij van A. Bouman (gebouwd in 1898) die anno 2007 nog altijd fier overeind staat. De westzijde wordt afgesloten door een huis dat in 1911 werd gebouwd en waar anno 2007 verbouwingen gaande waren. Inmiddels zijn ook de laatste meters van de westzijde van de Sluisjesdijk bebouwd.
Foto ‘Boerderij van Bouman’ – 2007
Foto ‘Einde Westzijde’ – 2007
Ik ben op zoek naar een foto van familie Bouman-Van Dijke. Aardappelboer in Piershil
Beste Robert heb geen idee wie dat je ben ik ben een van de jongste van fam Bouman heb geen foto’s van de familie maar die zijn er mischien wel weet ook niet wat en waarom je dit zoekt