Sluisjesdijk 31

Aan de Sluisjesdijk 31 staat sinds jaar en dag een woonhuis met bijbehorende schuur. Het uiterlijk is in de loop der jaren wel wat veranderd. Niet in de laatste plaatst door een brand, welke in 1974 de bijbehorende boerderij in de as legde.

Foto ‘Sluisjesdijk 31’ – 2011 

piershil-nostalgische wandeling-baskooij-2011-06

Foto ‘Boerderij van Van der Jagt’

Te oordelen naar de kinderwagen op de voorgrond moet dit een foto zijn uit de laat jaren dertig of begin jaren veertig. Op de achtergrond is de zogenaamde wagenschuur te zien. Daarin stond een wagen met houten wielen, ijzeren banden en voorzien van een dissel voor bespanning met één of twee paarden. Verder vaag op de achtergrond nog een kleinere schuur voor gereedschap zoals eggen, ploeg en slikslee. Tussen deze twee schuren was nog een stoep aan gelegd voor de brug over de sloot, als toegang tot de weide voor de paarden en koeien en nog een derde houten schuur beneden aan de dijk. Toen deze foto werd gemaakt was de eigenaar Cees van der Jagt (Oom Kees), die na verhuizing vanaf de vorige stek aan de Sluisjedijk (na verkoop aan Jaap Verhoeven) hier terecht kwam. Ten tijde van de brand in 1974 was Janus van der Heiden de eigenaar.

piershil-sluisjesdijk31-boerderij-vanderjagt

Knipsel ‘Mevrouw v.d. Jagt vierde honderdste verjaardag’

piershil-vanderjagt-vandersluijs-100jaar

Foto’s ‘In de weide bij Janus van der Heiden’ – 1958

Janus en Adrie van der Heiden poseren met hun kinderen (van links naar rechts Alie, Corrie en Arie) in de weide bij hun boerderij aan de Sluisjesdijk 31. Op de achtergrond is de Oosthoek (richting Nieuw-Beijerland) te zien. Het paard werd ‘De Vos’ genoemd door de familie.

piershil-sluisjesdijk31-famdheiden-circa1958

Links staat Lijntje Reedijk – Van der Wel, rechts Adrie van der Heiden. Staand dochter Alie van der Heiden, zittend dochter Corrie van der Heiden.

piershil-sluisjesdijk31-weide-paard-1958-01 piershil-sluisjesdijk31-weide-paard-1958-02

Updated: februari 11, 2015 — 6:27 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.