2009 – Dijkversterking Spui Oost

Waterschap Hollandse Delta hield op woensdag 8 juli 2009 een informatieavond over de versterking van de dijken langs het Spui tussen Goudswaard en Oud-Beijerland.

De bijeenkomst in dorpshuis ‘Renesse’ aan de Koningin Julianastraat 29 in Piershil begon om 19.30 uur. Uit de veiligheidstoetsing van 2006 was gebleken dat de dijken in de Hoeksche Waard niet overal veilig genoeg zijn om het water op de lange termijn tegen te houden. Hollandse Delta gaat de dijken daarom op een aantal plaatsen versterken, zodat de Hoeksche Waard ook in de toekomst droge voeten houdt. De komende jaren voert het waterschap drie dijkversterkingsprojecten uit in de Hoeksche Waard: Hoeksche Waard Noord, Hoeksche Waard Zuid en Spui Oost.

Knipsels ‘Dijkversterking’ – 2009

piershil-dijken-ruimte-adrd-7juli2009 piershil-dijken-versterkt-echo-1juli2009

Het dijkversterkingsproject Spui Oost omvat de dijken aan de Hoeksche Waardse kant van het Spui. In 2013 gaat Hollandse Delta de dijken tussen Goudswaard en Oud-Beijerland over een lengte van 14 kilometer versterken. Tijdens de bijeenkomst in Piershil gaf het waterschap uitleg over de aanpak van de planstudie en de wijze waarop Hollandse Delta de omgeving hierbij betrekt. Hollandse Delta vindt het belangrijk om de inwoners, verenigingen en belangenorganisaties goed bij de voorbereidingen te betrekken. Tijdens de bijeenkomst werden ook de eerste resultaten toegelicht van de planstudie die dit jaar is gestart. Ook op IJsselmonde, Goeree-Overflakkee, het Eiland van Dordrecht en Voorne-Putten versterkt Hollandse Delta dijken en duinen. Tot 2016 worden er 39 waterkeringen versterkt, met een totale lengte van 75 kilometer.

Op 16 juli 2010 ontvingen de aanwezigen op deze avond een schrijven van het waterschap Hollandse Delta. Door voortschrijdende inzichten en de financiële crisis is de omvang van het project aanzienlijk terug gebracht (tot 8,33 kilometer). De werkzaamheden naast de polder Klein-Piershil (de broodkist) zullen echter wel volgens planning worden uitgevoerd.

Afbeeldingen ‘presentatieborden’

piershil-dijken-bord-05 piershil-dijken-bord-04 piershil-dijken-bord-03 piershil-dijken-bord-02 piershil-dijken-bord-01

Filmpje ‘Bijeenkomst’ – 8 juli 2009 

Updated: februari 8, 2024 — 8:43 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.