[Column] – En de strijd gaat verder…

En de strijd gaat verder…met die titel kopt het AD over de laatste ontwikkelingen rondom de windmolens in de gemeente Korendijk. Het is niet zozeer de strijd tegen windenergie (al liggen de argumenten tegen voor het oprapen) waar het om gaat, het gaat om de discutabele manier van handelen. Kort door de bocht: de gemeente heeft te lang getreuzeld, iemand rook geld, de provincie straft kinderlijk (riekend naar wanbestuur) af en luistert niet meer naar argumenten.

Het doet goed om te zien dat raadsleden van de coalitiepartijen onafhankelijk denkvermogen hebben. De beslissing die hier wordt genomen heeft niets met partijbelang te maken. Ook niet met de normale spelregels die bij het nemen van politieke beslissingen in acht moeten worden genomen. Enerzijds gaat het slechts om het door de strot duwen van door provinciehaantjes genomen beslissingen. Men zal wel eens even laten zien wie de baas is! Argumenten? Eigenbelang? Financieel drama? Niets mee te maken, die molens komen daar omdat ik tijdens een nieuwjaarsborrel in vertrouwen heb gezegd dat ze daar ook komen. Mijn vriendjes moeten mij wel serieus blijven nemen hè, haha.

Niets haha. Een grove schande is het. Want anderzijds spelen hier zaken die anno 2016 (maar ook anno 2000) niet meer door de beugel kunnen. Met voldoende invloed binnen een gemeenschap en dus binnen het gemeentebestuur is het in het verleden mogelijk geweest je persoonlijke zin door te drukken. Daarbij zijn ernstige fouten gemaakt. Ik heb het inderdaad over het belachelijke verkeer over onze dijken, 3x zo groot, 3x zo zwaar, 10x zo frequent, de huizen worden verrot gereden vanuit multinationals in de polder die lak hebben aan de wet. En maar blijven ontkennen allemaal. Deze bedrijven moeten (met financiële hulp) een mooiere locatie op een terrein langs de snelweg krijgen.

Nu is het klaar. Met hand en tand verzetten tegen deze locatie is de enige optie voor ons gemeentebestuur. Mijn tenen krommen als ik het argument zie van Mevrouw Vorthoren. Ongetwijfeld een aardige dame, maar hier zit u verkeerd. Letterlijk. In de politiek is geen ruimte voor angst. Ik zal de door u gestelde vraag dan ook met genoegen beantwoorden. Wat gaan we doen als de volgende actiegroep tegen een andere locatie gaat protesteren? In dat geval bekijken we of de locatie die tot stand is gekomen naar de zin is van het gemeentebestuur (de meerderheid vertegenwoordigt de stem van het volk) en of de inkomsten op die locatie rechtstreeks de gemeentekas invloeien. Als het antwoord op beide vragen ‘Ja’ is hoeft u vanuit de politiek de protesten niet te financieren.

Knipsel ‘En de strijd gaat verder’ – AD Editie Hoeksche Waard 7 januari 2016

en-de-strijd-gaat-verder-adrd-7jan2015

Updated: januari 7, 2016 — 9:27 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.