1990 – Familiefilm van Hesse

In 1990 liet de familie Van Hesse deze film maken, over hun familiegeschiedenis in relatie tot Piershil.

Familiefilm Van Hesse – 1990

Inhoudsopgave film:

begin – familiegeschiedenis

13:47 – De opname begint in de bebouwde kom aan de Sluisjesdijk. Aan het begin van het filmpje is aan de rechterzijde het autobedrijf van Wout Bijl te zien, de voormalige gereformeerde kerk die nu weer is omgebouwd tot woonhuis. De randweg ‘buitenom’ was er natuurlijk nog niet; aan het einde van het filmpje is aan de linkerzijde ook nog de weegbrug te zien (betonnen plaat) die later is verwijderd. En natuurlijk het bordje van de bushalte, die toen nog op de dijk was.

16:22 – Interview met Jacob Oprel, oud gemeentesecretaris. Over diverse onderwerpen rondom en in de kerk. 

39:18De opname begint bovenaan de Voorstraat met uitzicht op de Kade. Nadat de camera naar rechts is gedraaid is aan de linkerzijde de supermarkt te zien (bij de vlaggen) die daar toen nog was gevestigd. Ook zijn de originele deuren van het RTM-agentschap (rood-wit) aan de linkerzijde nog te zien, waar later Willem Batenburg zijn boekhoudbedrijf begon. De grote bomen onderaan de dijk zijn allen verdwenen (na een flinke storm) en inmiddels weer vervangen dooor kleine exemplaren. Johan Trouw stapt in z’n auto en ook bij SV Piershil vetrekt een team om te gaan voetballen. Aan het einde is aan de linkerzijde het oude pompstation van Henk Goud te zien, daar waar nu een nieuw woonhuis is verrezen.

40:25 – Molenaar Hans Hogenboom uitleg geeft over de molen Simonia te Piershil. Aan het einde van de film is aan de linkerzijde het oude pompstation van Henk Goud te zien, daar waar aan het begin van de 21ste eeuw een nieuw woonhuis is verrezen.

Download “1990 - Familiefilm Van Hesse”

1990-piershil-vanhesse-familiefilm.mp4 – 4 keer gedownload – 1.013,49 MB
Updated: februari 14, 2024 — 3:44 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.