2011 – Een nieuwe Jeneverboom

Op woensdag 30 maart 2011 is er een nieuwe jeneverboom gepoot op het kruispunt Zuidzijdsedijk/ Dromweg. De jeneverboom is jarenlang een beeldbepalende boom geweest op de driesprong Oosthoek/Kostverlorendijk/Zuidzijdse dijk (zie ook dit artikel). In het begin van de vijftiger jaren van de vorige eeuw is hij doodgegaan, omgehakt en nooit vervangen. Het initiatief, dat is uitgevoerd in samenwerking met het waterschap Hollandse Delta en Groenbeheer Hoeksche Waard, is genomen door Gerda van der Linde.

Gerda over dit initiatief: “Ik ben geboren ben aan de Oosthoek 31 en de omgeving draag ik nog steeds een warm hart toe. Omdat de boom altijd beeldbepalend geweest is in het landschap, ben ik stappen gaan ondernemen om op deze driesprong weer een nieuwe jeneverboom te laten verschijnen”.

Veel dijken zijn eigendom van het waterschap en Groenbeheer zorgt voor de bomen. Na overleg met beide organisaties is besloten dat er een nieuwe boom gaat komen, alleen niet op de oorspronkelijke plaats. Het huidige landbouwverkeer zou daar te veel hinder van ondervinden en daarom is gekozen voor het kruispunt Zuidzijdsedijk – Dromweg.

Audiofragment ‘Radio Hoeksche Waard’ – 26 maart 2011

Gerda was op zaterdag 26 maart 2011 te horen op Radio Hoeksche Waard.

Knipsels ‘Jeneverboom’ – 2011

jeneverboom-adrd-26maart2011 jeneverboom-echo-30maart-2011 piershil-knipsel-jeneverboom-6april2011

Filmpje ‘De Jeneverboom’ – 2011

Dit filmpje is gemaakt door Natasja Kruithof.

Updated: april 2, 2019 — 9:19 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.