2011 – Expositie in het gemeentehuis

In het gemeentehuis van Korendijk werd op 13 januari 2011 een expositie geopend. De beschrijving die werd gegeven bij deze opening luidde als volgt:

Na 5 jaar werken, ieder in eigen tempo en op eigen weg, tonen de exposanten hun creaties aan een groter publiek. Getoond wordt het scheppend werk van verschillende disciplines, zoals beeldhouwwerk in steen en hout, schilderijen, fotografisch werk, poëzie en filosofisch werk van de deelnemers en docenten van de Kunst- & Natuurschool Hoeksche waard.

‘Laat de natuur, onze grootste inspiratiebron toe’.

Locatie: gemeentehuis van Korendijk te Piershil
Periode: januari en februari 2011

De Kunst-en Natuurschool wordt gevormd door een kring van docenten en enkele gastkunstenaars, die diverse kunstworkshops aanbieden, welk ‘een laagje dieper’ gaan. De docenten hebben oog voor de bijzondere kracht, die uitgaat van het werken met kunst en natuurmystiek, alsmede de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. De workshops zijn inspirerend voor zowel beginners, als voor gevorderden. Een ieder werkt vanuit zijn eigen ervaringspad en niveau. De lessen worden verzorgd voor mensen, die hun liefde voor ondermeer het beeldhouwen, schilderen, boetseren in samenhang met de natuur willen voeden en kennis willen maken met verschillende technieken. Bij elke workshop wordt ter inleiding een stukje filosofie behandeld, waar bijvoorbeeld wordt ingegaan op de jaarfase of beleving van het moment. De docenten hebben ieder een heel persoonlijke band met kunst, een eigen stijl, een invalshoek, filosofie, voorliefde en opleiding. In verbondenheid willen ze hun kennis doorgeven.

De expositie is tot eind februari 2011 te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

In het filmpje zijn beelden te zien van de opening door Marry Bender namens de gemeente Korendijk en Ellen van der Hoek – de Nood namens de deelnemers. Ook zijn er enkele beelden te zien van de expositie zelf.

Filmpje Expositie – 2011

Updated: februari 12, 2024 — 12:29 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.