2014 – ‘Woodstock op Tiengemeten’

2787_A5_Festivalflyer_Letsrocktheisland_V1.inddNet als de moeder aller popfestivals Woodstock is de piepkleine variant ‘Let’s Rock The Island’ op Tiengemeten financieel geen succes geworden. Er waren 100 bezoekers te weinig om alle kosten te kunnen dragen. Maar net als de Amerikaanse broer was het kleinste eilandfestival van ons land wat betreft sfeer en muziek wel een doorslaand succes. Ruim 250 festivalgangers van 40 jaar en ouder genoten van de vier pop- en bluesbands in de boomgaard op het natuureiland. Er werd al volop gedanst op de stevige, beukende soul van My Baby en het hele veld stond te swingen bij de hoofdact The Heritage Blues Orchestra uit New York.

Omdat het muziekfeest in een natuurgebied plaatsvond was het aantal decibellen lager dan bij een gemiddeld festival, maar dat werd juist gewaardeerd. ,,Hard genoeg om los te kunnen gaan en zacht genoeg om je oren heel te houden”, aldus organisator Hans Oosterhof van Herberg Tiengemeten. Verder is het muziekfeest op deze unieke plek zonder een wanklank verlopen.

Ondanks het enthousiasme van de festivalgangers is een vervolg van ‘Let’s Rock The Island’ geen automatisme. Oosterhof: „Je moet dan net weer tegen bijzondere artiesten aanlopen. En als dat gebeurt, wordt het mogelijk toch weer iets heel anders.”

Foto’s  ‘Let’s Rock The Island’

tiengemeten-hboclose-juli2014 tiengemeten-hbostar-juli2014 tiengemeten-mybabysky-juli2014

Filmpje ‘Heritage’ – 2014

Updated: februari 12, 2024 — 2:38 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.