2015 – Benjamin Hensen schenkt haardos

benjamin-schenkt-haardos-adrd-6mei2015Met enkele forse knipbewegingen, uitgevoerd door uitbaatster Natasja Bos van kapsalon Haarkapsones, kwam er een voorlopig einde aan het lange kapsel van Benjamin Hensen (12) uit Piershil. Zijn 25 centimeter lange staart werd in dank aanvaard door Stephanie Coolbergen, vrijwilligster van Stichting Haarwensen. Deze stichting zet zich in voor kinderen die door aandoeningen of medische behandelingen in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Via acties en publiciteit probeert de stichting daarom de aandacht te vestigen op haardonatie.
De productie van pruiken is een kostbare zaak, per exemplaar zijn er ongeveer vier vlechten nodig. „Die worden gesorteerd en daarna ter verwerking naar Azië gestuurd. Na ongeveer 3 maanden krijgen we een pruik retour.” Door geschonken haar en financiële giften kunnen de pruiken kosteloos worden aangeboden. Bedrijven worden opgeroepen om pruiken te sponsoren. Peter Hensen, de vader van Benjamin, bedacht een actie rondom de door zijn bedrijf verzonden kerstkaarten: ‘De beste haarwensen en een gelukkig 2015’. Met een verklaring over de actie van zijn zoon vroeg hij om donaties. Dat leverde liefst 1950 euro op voor de stichting. Benjamin ondergaat de knipbeurt gelaten. Het was al ruim 1,5 jaar geleden dat hij de kapper bezocht en eigenlijk was het Benjamin daar om te doen. „Ik wilde mijn haar lang laten groeien en toevallig hoorde ik na een tijdje van de Stichting Haarwens.” Ondanks de verwachting van moeder Doris dat het haar van haar zoon niet opnieuw zo lang gaat worden, twijfelt Benjamin nog. Het lange haar beviel goed, alleen het plagen vond hij af en toe vervelend. „Ze noemden me dan een meisje. Alleen mijn vrienden heb ik het uitgelegd, die snapten wel waar ik het voor deed.”

Knipsel ‘Benjamin schenkt haardos’ – Algemeen Dagblad 7 mei 2015

benjamin-schenkt-haardos-adrd-7mei2015

Knipsel ‘Benjamin doneert zijn staart’ – Kompas 8 mei 2015

benjamin-doneert-zijn-staart-kompas-8mei2015

Foto’s ‘Benjamin schenkt haardos’ – 6 mei 2015

benjamin-haarwensen-mei2015-01 benjamin-haarwensen-mei2015-02 benjamin-haarwensen-mei2015-03 benjamin-haarwensen-mei2015-04 benjamin-haarwensen-mei2015-05 benjamin-haarwensen-mei2015-06

Filmpje ‘Benjamin schenkt haardos’ – 2015

Updated: februari 12, 2024 — 2:00 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.