2018 – Piershilse Huiskamerkwis (De uitslag)

Tijdens het Oranjebal op 27 april 2018 is de uitslag bekend gemaakt van de tweede editie van de P’hilse Huiskamerkwis. Enkele conclusies van deze editie:

De moeilijkste categorie was de laatste in het boekje: Van alles wat, vraag 8 uit die categorie werd door niemand goed beantwoord: Meer dan 59% van mijn DNA komt overeen met dat van een mens. U kent mij alleen in de gekloonde vorm, er bestaan wel 1000 soorten van mij. Ik blijf drijven in water, van al mijn soortgenoten ben ik het vaakst bezongen in liedjes! (Antwoord: ik ben een banaan). De andere vraag die door niemand goed werd beantwoord was de vraag over de nummerborden, uit Back 2 School. De makkelijkste categorie, waar het beste in werd gescoord, werd gemaakt door Burgemeester Stoop over het bestuur in Korendijk.

Wij feliciteren nieuwkomers “de Sjakies” met het behalen van een prachtige 3e plaats. Ook “Camping de Wilde Fazant” heeft het keurig gedaan en is dit jaar als 2e geëindigd. Gefeliciteerd! “Hupsillusie” mocht de hoofdprijs in ontvangst nemen en ging naar huis met een cheque van maar liefst € 150,-. Gefeliciteerd met deze prestatie!
Wij bedanken iedereen voor het meespelen en tot volgend jaar!

De top 3 (23 teams, 297 deelnemers):

1. Team 13 Hupsillusie 784 punten
2. Team 3 Camping de wilde fazant 749 punten
3. Team 8 De Sjakies 726

Alle behaalde punten per team per categorie: 2018-piershil-kwis-rekenblad

Filmpje ‘De bekendmaking van de uitslag’ – 27 april 2018

Foto’s ‘Prijsuitreiking’ – 27 april 2018

Knipsel ‘Huiskamerkwis succes’ – Kompas 18 april 2018

Piershil geniet weer van de huiskamerkwis. Voor de 23 teams met in totaal 297 deelnemers aan de tweede editie van de Piershilse Huiskamerkwis was het vorige week vrijdag weer genieten. En hard werken. De vragen in het kwisboek waren van een uitdagend niveau, de opdrachten zorgden voor veel opwinding in het Kleinste dorp van de Hoeksche Waard. Zo werd in het clubhuis van de Piershilsche IJsclub een speedquiz georganiseerd. En een bus met 23 passagiers reed door het dorp, vervolgens werden geheugenvragen gesteld. Ook via Whatsapp werden de teams bestookt met vragen en opdrachten. Jantine van ‘t Hof: Een zeer geslaagde editie, wij als organisatie zijn weer overladen met complimenten.” De winnaars worden bekend
gemaakt tijdens het Oranjebal op Koningsdag, een derde editie is nu al zeker. ,We hopen dat onze kwis, naar Brabants voorbeeld, zich zal verspreiden over de Hoeksche Waard. Deze week is er al vanuit twee andere dorpen geïnformeerd naar het draaiboek. Op de foto is goed te zien dat de 23 teamcaptains, rondom de dorpsvlag, gretig waren om te starten!

Kwisboekje en antwoordenboekje

Het kwisboekje Piershilse Huiskamerkwis Editie 2: 2018-piershil-kwis-boekje

Het antwoordenboekje Piershilse Huiskamerkwis Editie 2: 2018-piershil-kwis-antwoordenboekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.