2019 – Piershilse Huiskamerkwis (De uitslag)

Tijdens het Oranjebal op 27 april 2019 is de uitslag bekend gemaakt van de derde editie van de P’hilse Huiskamerkwis.

Dat het weer een uitdagende editie was blijkt wel uit het feit dat de winnaars van deze editie ‘slechts’ 75% van het totaal aantal te behalen punten wisten te behalen. Nieuw deze editie was de mogelijkheid om een categorie weg te strepen, twee teams vergaten dit en dat kwam hen duur te staan (wij streepten 84 punten weg voor De Molenaars en 76 punten bij Hoeksche Mix).

De minste punten werden behaald in de categorie Piershilse Weetjes, liefst acht teams lieten deze categorie vervallen. De Piershilliebillies deden het met 74 punten juist erg goed in deze categorie….maar ze besloten zelf om deze weg te strepen!

De meeste punten werden behaald in de categorie ‘Wat de pot schaft’, maar voor het eerst werd binnen geen enkele categorie de volledige 100 punten gescoord. Team ‘Hupsillusie’ was daar het dichtst bij met 96 punten ‘Op het durp’.

Tenslotte dit: slechts drie vragen werden door niemand goed beantwoord, Truus van der Hoeven was de bedenker van één van die vragen, namelijk:

Cornelis de Witt (de ruwaard van Putten) veroordeelde ooit Willem Tichelaar. Later nam Tichelaar wraak, in 1672 om precies te zijn. Maar die veroordeling, die is samen te vatten in één misdaad, in één woord. Welk woord zoeken we? Niemand wist het, het juiste antwoord: Maagdenroof.

De winnaars van editie 2 wisten ook nu weer als eerste te eindigen, ‘Hupsillusie’ haalde 834 punten en bleef de concurrentie ruim voor. “Camping de Wilde Fazant” eindigde na een eerdere derde plaatst en tweede plaats ook nu op de tweede plaats, eveneens een knappe prestatie. Wij bedanken iedereen voor het meespelen en tot volgend jaar!

De top 3 (25 teams, 328 deelnemers)

1. Team 13 Hupsillusie – 834 punten
2. Team 3 Camping de Wilde Fazant – 774 punten
3. Team 1 De Piershilliebillies – 733 punten

Alle behaalde punten per team per categorie: 2019-piershil-kwis-rekenblad

Filmpje ‘De bekendmaking van de uitslag’ – 27 april 2019

Foto’s ‘Prijsuitreiking’ – 27 april 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.