2020 – Gunterweit in Piershil

Op 9 mei 2020 werden (o.a.) in Piershil opnamen gemaakt voor het programma Gunterweit: ‘Gunterweit brengt de Hoeksche Waard bij de mensen thuis’. Wim Wisse, Ton van der Sluis en Johan Plomp lichten allerlei hoogtepunten van de Hoeksche Waard uit in hun online programma Gunterweit: deze editie gaat over Piershil.

Filmpje ‘Gunterweit in Piershil’ – 9 mei 2020

Het gedeelte over Piershil begint na 1.32.45. Zowel Pie Rozendaal als Frans de Buck komen aan het woord m.b.t. onze dorpshistorie).

Updated: februari 12, 2024 — 2:12 pm
  1. wat ontzettend leuk om mijn oud klasgenoot Frans de Buck (en zijn moeder) te zien in de aflevering van Gunterweit (prachtig dialect!). Sinds 1971 woon ik in Gelderland maar heb mooie herinneringen aan Piershil. Ik ben er opgegroeid en woonde er tot mn 15e jaar tot mn vader besloot in de zomer van 1971, op stel en sprong, naar elders te verhuizen.

  2. Er wordt in het filmpje gesproken over Tinus Bergeijk.
    Dat is niet correct.
    De man die in het verzet zat was Klaas Bergeijk.
    Tinus Bergeijk was zijn broer die een boerderij had aan de Voorstraat in Piershil.Het leven van Tinus Bergeijk is geeindigd tegen een boom aan de Koninginneweg in Oud-Beijerland in een auto ongeluk.

    1. Het was een verspreking denk ik, maar ik heb geen invloed op de inhoud van het filmpje. Deze serie filmpjes uit de Hoeksche Waardse dorpen was zeer goed bedoeld van de makers (hulde!) maar inhoudelijk zeer vaak tenenkrommend (geschiedvervalsing). Bedankt voor de nuance, van het ongeval waar je over spreekt heb ik zelfs nog een foto….tragische gebeurtenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.