Firma Van Andel

Aan het begin van de Voorstraat is jarenlang de winkel van de familie Van Andel gevestigd geweest. Eerst was daar de fietsenzaak van Roel van Andel gevestigd. Toen er ook een winkel bijkwam, gedreven door Mevrouw Van Andel, verdween de fietsenhandel naar de achterzijde van het pand. In de winkel was van alles te koop, een soort Marskramer en Blokker in één. Hun zoon Jos heeft het laatste een winkel gehad op dit adres, genaamd ’t Hoeckie. Na zijn vertrek naar Oud-Beijerland om daar zijn activiteiten in een kiosk voort te zetten is het pand verkocht en vervolgens niet meer gebruikt. Het staat al jaren leeg en wacht geduldig op een bestemming die wat meer bijdraagt aan de uitstraling van de Voorstraat.

Foto ‘Etalage fietsenzaak’

piershil-voorstraat-vanandel

Advertentie ‘Welkomstgids voor nieuwe bewoners’ – 1967

welkomstgids-middenstand-piershil-goudswaard-1967-004

Filmpje ’t Hoeckie – 2001

In juli 2001 maakten de leerlingen Wilma Bruijnzeel en Michelle van den Heuvel enkele opnamen in het dorp Piershil voor een schoolproject. In dit filmpje is de winkel van Jos van Andel te zien: ’t Hoeckie in de Voorstraat van Piershil.

Fotoserie ’t Hoeckie – 2003

piershil-voorstraat-thoeckie-01 piershil-voorstraat-thoeckie-02 piershil-voorstraat-thoeckie-03 piershil-voorstraat-thoeckie-04 piershil-voorstraat-thoeckie-05 piershil-voorstraat-thoeckie-06

Foto ‘Leeg en verlaten’ – 2007

piershil-voorstraat-1april2007-08

Updated: februari 7, 2024 — 12:54 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.