1950 – Poseren in de Voorstraat

Deze foto’s werden vermoedelijk gemaakt rond 1950, tijdens een verjaardagsfeestje van Henry ’t Hart. Het was toen gebruikelijk bij Henry dat een groep vrienden werd uitgenodigd van ’s morgens 10.00 uur tot in het holst van de nacht. Tijdens dit feestje werd de gelegenheid aangegrepen om wat groepsfoto’s te maken.

Foto’s ‘Poseren in de Voorstraat’ – 1950

Hier poseert het gezelschap in het slop tussen Café ’t Hart en De Pijper. Het voertuig is een GMC-C15 truck van het Canadese leger, opgekocht via de dump. Van links naar rechts zien we Jil ’t Hart, Corrie van Gameren (Mookhoek), Tinus Rozendaal, Corrie Corus (Heinenoord), Arie Herweijer en Henry ’t Hart. De ouders van Henry hadden niet alleen het café in bezit, ook diverse stukken grond in Piershil die werden gebruikt voor landbouw en veeteelt.

piershil-voorstraat-poseren-1950-01

Op deze foto, geschonken door de website www.nobo-ede.nl is de truck beter te zien, in de Voorstraat van Piershil.

piershil-voorstraat-truck

Hier een aantal van dezelfde personen op dezelfde dag, aangevuld met Aljé Kok (helemaal rechts). Links staan Henry en Tinus, het jongetje is een neefje van Henry. Dan volgen Corrie van Gameren, Corrie Korres en Jil ’t Hart. Deze foto werd gemaakt in het land achter het het café in de Voorstraat, op de achtergrond is de Piershilse Oudendijk te zien.

piershil-voorstraat-poseren-1950-02

Updated: februari 11, 2015 — 2:30 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.