1960-1961 – BCU in de oude school

Deze foto’s werden gemaakt in en voor de oude school in de Voorstraat. Deze school bleef open tot 1879, tot er in Piershil een andere school werd gebouwd (op de plaats waar nu de parkeerplaats van het dorpshuis is; ook die school is verdwenen). Het gebouw is nog tot 1965 in de Voorstraat blijven staan. Het werd als drie verschillende panden nog voor verschillende doeleinden gebruikt: woonhuis, leeskerk (in het linkerhuisje) en consultatiebureau (na 1938 in het middelste huisje). In het middelste huisje was ook het schildersbedrijf van Hans Groenenberg gevestigd. Rechts woonden o.a. Jan Snel en Henk de Klerk.

Foto ‘In het clubgebouw’ – 1960

Deze foto is gemaakt in oktober 1960. De kinderen hadden toen club in de oude school voor de kerk. Het middelste huisje werd eerst gebruikt als consultatiebureau en later als clubgebouwtje voor de BCU (Bijbel Christen Unie).

piershil-voorstraat-oudeschool-bcuclub-okt1960-nrs

Nr. 1 Leo van der Waal, Nr. 2 Teunie Hooghwerf, Nr. 3 Anja van den Ban, Nr. 4 Janneke Groenenberg, Nr. 5 Els de Heer, Nr. 6 Marianne van der Waal, Nr. 7 Henk den Hollander, Nr. 8 Gerrit Buitendijk, Nr. 9 Martin Lodder, Nr. 10 Mevr. Meerkerk, Nr. 11 Cora van der Heiden. Nr. 12 Jennie Nieuwenhuizen en Nr. 13 Jopie Bruynzeel.

piershil-voorstraat-oudeschool-bcuclub-okt1960

Foto ‘Voor de school’

Deze foto van de BCU werd iets later gemaakt, omstreeks 1961. De mevrouw in de deuropening is Mevr. Meerkerk. De bovenste rij van links naar rechts: Ab Veerman, Corrie van der Heiden, Anneke van der Heiden en Meinie Verhorst. De twee kinderen in de deuropening zijn Jet Verhorst en Leen Verhorst.
De overige kinderen, van links naar rechts: Willie Burger (maar net te zien), Rita Roest, Lijntje van ’t Hof (Hdr.), Corrie Burger, Marleen Gebuys, Greet van ’t Hof, Jan van ’t Hof (J.zn.), Corrie Bokhout, Dik Burger, Ad den Hollander, Art Hoogwerf en Wil Bokhout.

piershil-voorstraat-bcu

Updated: februari 11, 2015 — 2:26 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.