1980 – Tank in de Voorstraat

Deze foto werd in 1980 gemaakt in de Voorstraat van Piershil. Ter gelegenheid van het jaarlijkse bevrijdingsfeest hebben de Piershilse jongeren flink uitgepakt met een legerjeep en een ’tank’. De jongen met helm die op de tank staat is Theo Bos, de jongen naast hem met baret is Teun de Jong.

Foto ‘Tank in de Voorstraat’ – 1980

piershil-voorstraat-bevrijdingsdag-1980

Foto’s ‘Bevrijdingsfeest 1980’

Piershillenaar Klaas van Etten leverde meer foto’s aan van deze bevrijdingsdag. Hij schreef: “Hierbij nog een paar foto’s van het bevrijdingsfeest in 1980. Arie Rozendaal was de schutter in de koepel en Thijs van der Heiden zit met het geweer op de tank. Teun de Jongh bestuurde de tank (zichtbaar onder de loop), volgens mij zitten Theo Bos en Jaap Blaak op de tank. De schutter op de Jeep was Johan Slooter en zelf bestuurde ik de Jeep op deze foto’s. De tank was gebouwd op een landbouw trekker van Teun de Jongh.

piershil-bevrijdingsdag-1980-01 piershil-bevrijdingsdag-1980-02 piershil-bevrijdingsdag-1980-03 piershil-bevrijdingsdag-1980-04

Updated: februari 10, 2015 — 8:04 pm
  1. De mensen dachten dat de Russen er aan kwamen, in de morgen om 7 uur reden ze met veel lawaai door het dorp. Zelf had ik ook een film gemaakt, maar die is tijdens het ontwikkelen zoek geraakt. Leuk dat dit filmpje boven water is gekomen. Zondagmiddag zaten de bouwers nog om een krat bier, ze hebben de hele nacht doorgewerkt.

  2. Marleen Klijnsmit-Veerman

    Dat weet ik nog heel goed, ik was 7 jaar. Het maakte veel indruk op mij. Eigenlijk was ik wel een beetje bang, echte soldaten in Piershil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.