2009 – Kerstboom voor het gemeentehuis

piershil-kerstboom-echo-9dec2009Bezoekers die het dorp binnentreden met paard en wagen, zangkoren in authentieke kledij en een spectaculaire kerstmarkt.

Oranjevereniging Piershil pakt op 19 december groter uit dan ooit tevoren tijdens het 25-jarig jubileum van de gemeente Korendijk. Er komt zelfs een grote kerstboom voor het gemeentehuis te staan. Maandag 7 december werd de sparrenboom overhandigd door de Oranjevereniging.

Vol enthousiasme nam burgemeester Melissant maandag de zes meter hoge kerstboom in ontvangst. Vanaf deze week staat de boom op het voorplein van het gemeentehuis van Korendijk. Dat is in de vijfentwintigjarige geschiedenis van de plattelandsgemeente, maar ook daarvoor, nog nooit gebeurd. Peter Hensen, voorzitter van de Oranjevereniging Piershil, is blij dat de boom zo’n prominente plaats heeft gekregen. ‘In eerste instantie zou de boom alleen tijdens de kerstmarkt in het dorp mogen staan’, vertelt Hensen. ‘Maar de gemeente vind het jammer om de mooie boom maar voor één dag op te tuigen. Daarom mag hij blijven staan tot de kerst.’

Het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom vormt op 19 december het startsein voor de kerstmarkt in Piershil. Dat wordt, voorspelt Hensen, een groot spektakelstuk. Het begint al bij de entree: met paard en wagen worden bezoekers vanaf de parkeerplaats naar de kerstmarkt gereden. In het dorpscentrum staan behalve veertig kraampjes ook allerlei activiteiten voor kinderen opgesteld, zoals een springkussen.

De kerk doet ook mee. Ieder uur vindt in de hervormde kerk een optreden plaats, zoals een kerstverhaal vertelling of een optreden van een zangkoor.

Op het marktterrein wordt gezongen vanaf een grote vrachtwagentrailer, dat als podium dient. Zelfs de voetbalvereniging Piershil werkt mee aan het jubileumfeest. De vereniging organiseert een echte ‘boutmiddag’ , waarbij deelnemers loten kunnen kopen om kans te maken op een paar flinke kippen. Een aantal inwoners van Verzorgingshuis Heemzicht zijn volop aan het borduren, breien en knutselen voor hun kraampje op de kerstmarkt.

Voorzitter Hensen is blij dat het hele dorp meedoet met de kerstmiddag. ‘Dat is het doel dat wij voor ogen hebben: een gezellig feest voor de hele gemeente. Het is heel goed dat er in Piershil weer eens wat leuke dingen georganiseerd worden. We willen allemaal graag de jeugd in de dorpen houden. Dan moet er ook wat te doen zijn.’

Bron: Echo, 9 december 2009

Knipsels Kerstboom

piershil-kerstmarkt-kerstboom-adrd-9dec2009 piershil-voorstraat-kerstboom-echo-10dec2009

Updated: februari 11, 2015 — 2:03 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.