2009 – Komt hier een Herbergier?

In begin 2009 werd de komst aangekondigd van een Herbergier in Piershil die gevestigd zou worden in de Voorstraat.

De aankondiging uit maart 2009:

“Binnen 2 jaar na de start van de eerste Herbergier in Nederland wordt binnenkort in Piershil een nieuwe Herbergier geopend. In navolging van het grote succes van de Thomashuizen, waarbij mensen met een verstandelijke beperking in een warme en veilige woonomgeving wonen, komen er nu ook 10 Herbergiers in Nederland. In een Herbergier krijgen vijftien bewoners met een geheugenstoornis begeleiding van inwonende zorgondernemers, die 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar zijn. Uniek is dat voor het eerst in Nederland binnen de constructie van een franchiseformule ervaren mensen uit de zorg voor zichzelf gaan beginnen. Als zelfstandig ondernemer zetten zij een eigen Herbergier op en zijn zij verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Zij bepalen hoe zij hun werk indelen, beslissen wie zij in dienst nemen en nemen ook zelf beslissingen over de inkoop, de samenwerking en het aannemen van personeel. Het grote voordeel hierbij is dat door de lage overheadkosten veel geld besteed kan worden aan de dagelijkse zorg en begeleiding. Omdat de ondernemers zelf ook in de Herbergier wonen en deel uitmaken van de gemeenschap, is het gemakkelijker voor de buurtbewoners en belangstellenden in het dorp om even binnen te stappen en betrokken te zijn bij de Herbergier. Door de grote vraag van familieleden in deze regio om ook hier een Herbergier te starten, is inmiddels het pand aan de Voorstraat 20-20a aangekocht en medio 2010 verwelkomen Peter en Margriet Brands de eerste bewoner in hun Herbergier.”

Foto bij bovenstaand artikel

Uit de Schakel van 16 april 2009.

piershil-herbergier-2009

Knipsels ‘Herbergier’ – 2009

piershil-herbergier-schakel-16april2009 piershil-herbergier-kompas-8april2009 piershil-herbergier-adrd-28aug2009

Foto ‘hier komt een herbergier’ – 2010

Deze foto is van 2 januari 2010. Verder dan dit bord zijn de zichbare ontwikkelingen niet meer gekomen. Het pand is momenteel alweer verhuurd door AdHoc en het wachten is op realisatie van de plannen.

piershil-herbergier-2jan2010

Persbericht 2011

In april 2011 werd bekend dat de familie Brands zich in Oostvoorne zal vestigen. In het uitgegeven persbericht valt o.a. te lezen:

Eind 2011, begin2012 opent Herbergier Oostvoorne haar deuren, in een prachtig verbouwde woonboerderij aan de Noordweg.  De Herbergier wordt geleid door zorgondernemers Peter en Margriet Brands, die eerder verbonden waren aan Herbergier Piershil.  Als zorgondernemers bieden zij straks 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg aan circa 15 bewoners.

Er is veel vraag naar wonen in een Herbergier. En daarmee een sterke focus op de groei van het aantal vestigingen. Omdat de oplevering van Herbergier Piershil langer op zich laat wachten dan oorspronkelijk gepland, vroeg formuleontwikkelaar De Drie Notenboomen aan Peter en Margriet of zij wellicht een overstap wilden maken naar het naastgelegen eiland. Deze kans om eerder te starten hebben zij met beide handen aangegrepen. Overigens wordt Herbergier Piershil zeker niet aan haar lot overgelaten. Gesprekken met nieuwe kandidaat zorgondernemers worden inmiddels al gevoerd.

Updated: februari 11, 2015 — 2:05 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.