[Column] ’t Hoeckie: Rotte kies in de campagne

piershil-voorstraat-hoeckie-9april2012-01Deze week dook ’t Hoeckie weer op, deze keer in een campagnefilmpje van de PvdA. Nu de Herbergier gestalte krijgt, is ’t Hoeckie, Voorstraat 1, de laatste rotte kies in de Piershilse Voorstraat.

In dat kader is het dan ook fijn te horen dat ten minste één partij oog heeft voor deze zeer ongewenste situatie in de Voorstraat. Als stemmer zou je verwachten dat Gemeentebelangen hier het felst van leer trekt, helaas, merkwaardig genoeg, is het omgekeerde het geval. Getuige een tweet, waarschijnlijk als reactie op het betreffende campagnefilmpje, hoeven we ook hier niets te verwachten van deze partij. Het is particulier bezit, dus de politiek kan er niets aan veranderen. Wat een lariekoek, de politiek kan er niet alleen iets aan veranderen, de politiek moet er iets aan veranderen. Dat is de taak van een partij met lokale interesse. Wanneer je nu aan alle bewoners van de Voorstraat en omstreken vraagt waar ze zich het meest aan ergeren, dan is het antwoord evident. Het verpauperde Hoeckie! Welkom in het afbraakdorp Piershil!, zo gilt het pand je tegemoet zodra je ons dorp binnen komt.

reactie-gbk-hoeckie

Waar gaat het fout met dit pand? Wat is de oorzaak? Hoe lossen we het op? Wat vind de eigenaar er eigenlijk van? Ik betwijfel of er ook maar iemand is te vinden die nog weet waar het allemaal om draait bij dit pand. En dat is jammer, want de oplossing ligt nu voor het oprapen.

Eigenaar Willem Batenburg, van Batenburg Consultancy, heeft het pand ooit gekocht om daar zijn bedrijf in onder te brengen. Na het aanvragen van een bouwvergunning werd deze, na wat aanpassingen, ook verleend. Echter, door het verstrijken van de tijd werd de groei van het bedrijf opgevangen door automatisering, in plaats van personeelsuitbreiding. Die noodoplossing pakte voor de ondernemer zo goed uit dat een verhuizing naar het veel grotere ‘Hoeckie’ ineens niet meer noodzakelijk was en ook lastig te exploiteren. Maar wat dan? Diverse ideeën en plannen passeerden de revue, maar telkens kon het om uiteenlopende redenen geen doorgang vinden. Het nieuwste plan lijkt weer een uitstekende oplossing, maar ook hier ligt weer een gevaar op de loer: het bestemmingsplan.

Want als het aan de ondernemer ligt is ’t Hoeckie in 2015 omgetoverd tot Fitnesscentrum (op de begane grond) en kantoorruimte voor Batenburg Consultancy (op de eerste verdieping). In februari 2015 wordt het bestemmingplan opgesteld. En daar, exact daar, verwacht je iets van de politieke partijen die het goed voor hebben met de kernen. Zet je er voor in, treedt in overleg met de ondernemer, vraag hem hoe je kunt helpen, zorg dat het in orde komt.

Ondernemers die willen investeren in Piershil, daar moeten we zuinig op zijn. Het moet gewoon afgelopen zijn met die verpauperde klerezooi in het ad-hoc dorp Piershil. In een heel ander kader, in mijn ogen ook volledig onterecht, sprak burgemeester Stoop onlangs over politieke verantwoordelijkheid. Hier, voor het oprapen, echte politieke verantwoordelijkheid! Die ligt er ook voor de politieke partijen. De partij die meent dat ’t Hoeckie een onoplosbaar probleem vormt, daag ik uit om te reageren. Ik voorspel u 0 stemmen van de inwoners van Piershil. En dat is dan exact de hoeveelheid stemmen waar u recht op heeft.

Updated: oktober 28, 2018 — 4:42 pm
  1. Verpauperde klerezooi in het ad – hoc dorp Piershil …….?
    Wat zijn dat voor affreuze uitspraken ?
    Het riekt naar een ” eigen belang ” kwestie

    1. Alleen het belang van Piershil en haar inwoners. Er staat te lang en te veel te verpauperen in ons dorp. Dat is gewoon mijn mening, geen enkel eigen belang verder, ik heb geen bouwbedrijf als je dat bedoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.