Het wapen van de gemeente Korendijk

Vanaf 1984 is het wapen van de gemeente Korendijk in gebruik. Tot die tijd voerden de vier gemeenten een eigen wapen.

wapen-korendijk-01wapen-korendijk2

Het wapen van de gemeente Korendijk is samengesteld uit een sprekend element: korenaren, komende uit een gouden schildvoet (de dijk), de golvende dwarsbalk uit het wapen van Piershil, het schildhoofd uit de beide wapens van Zuid- en Nieuw-Beijerland, de kroon van Goudswaard en de leeuwen van Zuid-Beijerland. De officiële omschrijving van het wapen luidt als volgt: “In azuur drie korenaren van goud, komende uit een schildvoet, golvend doorsneden van goud en sinopel; een schildhoofd, schuin spitsgeruit van azuur en zilver. Het schild gedekt met een gouden kroon van bladeren en gehouden door twee leeuwen van goud, getongd en genageld van keel.”

vlag-korendijkDe beschrijving van de vlag van de gemeente Korendijk is als volgt: “Blauw, met tegen de broekzijde 2 halve tussen 2 kwart witte liggende ruiten van respectievelijk 1/3 en 1/6 vlaglengte.

Op de scheiding van broeking en vlucht 2 hele tussen 2 halve witte liggende ruiten met respectievelijk 1/3 en 1/6 vlaghoogte en 1/3 vlaglengte en een gele vluchtkeper reikend tot de scheiding van broeking en vlucht.
De top ervan is een blauwe liggende ruit van dezelfde grootte als de witte. Rechts grenst aan de keper een groene vluchtdriehoek die 1/3 vlaglengte langs is.”

Updated: februari 10, 2015 — 7:52 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.