Schade voor de RTM

De watersnood liet voor de RTM diepe sporen na. Op veel plaatsen verdween het spoor onder water en raakte materieel beschadigd. Ook in Piershil liep de baan zware beschadigingen op.

Na het droogvallen kon het spoor weer worden gerepareerd maar enkele jaren later bleek dat de baan ernstig te lijden heeft gehad onder het zoute water. De watersnood wordt dan ook gezien als een belangrijke reden voor het einde van de RTM-tram in onze omgeving.

Foto’s schade RTM

Net als op andere trajecten die door de tram werden gebruikt kwam het spoor in Piershil onder water te staan. De mannen op deze foto, staand in de polder de oude Korendijk (bij Goudswaard), staan naast een pomp. Met zulke exemplaren werd het gebied langzaam weer droog gemaakt.

watersnood001

Deze foto toont de halte Oostpolder, op de achtergrond is de Sluisjesdijk te Piershil te zien.

watersnood002

Deze foto is gemaakt vlakbij de Sluisjesdijk van Piershil. De buizen in de midden vormen de noodwaterleiding die razendsnel werd aangelegd.

watersnood003

Deze foto toont bijna dezelfde omgeveving, maar dan gezien vanaf de andere kant. De boerderij van Rosmolen (later Rozendaal), gelegen aan de Steegjesdijk, is later door een brand volledig verloren gegaan.

piershil-watersnood-steegjesdijk-01

Updated: februari 10, 2015 — 7:38 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.