Zoekplaatje: Boerderij ‘Dank Hoop’

Mijn voorouders komen uit de Hoekse waard en ik ben op zoek naar meer informatie over hen en hun leven. Zo kwam ik op uw website. Ik heb een aantal foto’s die bij mijn grootouders vandaan komen, echter kan ik de meeste niet plaatsen. Aangezien er een boerderij op de foto’s staat en ik het vermoeden heb dat deze in de buurt van Piershil heeft gelegen stuur ik de foto’s en gegevens naar u. Misschien weet u waar deze boerderij heeft gelegen, of kunt u het op de website als zoekplaatje plaatsen. Ik ben er wel achter gekomen dat de foto door een reizende fotograaf is gemaakt. Mijn voorouders aan mijn oma’s kant komen uit Goudswaard, Piershil, Numansdorp en Zuid-Beijerland. (familie Klein, in’t Veld, van Gent, Schilperoord, en eventueel van der Waal (hertrouwd)

Met vriendelijke groet,
Stefan van der Vorm
 
Foto ’s Zoekplaatje Boerderij: Boven de schuurdeur staat “Dank Hoop”. boven de voordeur is een gevelsteen.

Updated: december 2, 2018 — 1:02 pm
 1. Onderste foto lijkt op boerderij kruising oosthoek en nieuw piershilse weg

 2. Niet de boerderij op de hoek zuidzijde vuurbaken?

 3. Onderste foto: tegenwoordig de Herbergier.

 4. Bedankt voor de reacties.
  Ik denk niet dat het een van beide is. De boerderij zoals op de foto (omstreeks 1900-1910?) zal waarschijnlijk niet meer bestaan, er kan wel een grote verbouwing zijn geweest of een nieuw huis op dezelfde plek. De stijl van de boerderij is natuurlijk vrij algemeen voor de 19e eeuw, dus het moet komen van de details.
  Zoals vermeld op deze pagina https://piershil.com/oosthoek/1945-de-boerderij-van-sterrenberg/ is de boerderij op de oosthoek een nieuwer exemplaar, qua stijl vergelijkbaar, qua details heel anders.
  Wellicht zijn er mensen die gezichten herkennen van oude foto’s die ik nu bijvoeg. Ik denk dat zij te maken hebben met de boerderij op de foto.
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.