1963 – Zwartsluisje 10 (nu 8)

Een foto van een huisje uit 1963, in de loop der jaren is hier flink hernummerd. Tegenwoordig wordt dit pand aangeduid met het adres Zwartsluisje 8. Rechts op de achtergrond is het huis aan het Pinksterhaventje te zien.

Foto ‘Zwartsluisje 10’ – 1963 (nu nummer 8)

piershil-zwartsluisje-10-circa1963

Zwartsluisje 8 nu (2020) – foto

Zwartsluisje 8 in vroeger dagen

In 2015 liet Janny Boender weten: De laatste bewoners tot 1979 waren de gezusters Pietje en Marietje Stolk. In 1980 is het huisje door ons (familie Schipper) gekocht en in 1995 gesloopt. Daarna is er een nieuwe woning opgebouwd, tegenwoordig aangeduid als Zwartsluisje 8. Wij hebben ook een kopie van een schilderij in ons bezit van het oude huisje; dit is door ene heer van der Blom aan ons gegeven.

Van der Blom

Op 8 maart 1893 werd Bastiaan van der Blom geboren te Piershil, zijn ouders woonden aan de Sluisjesdijk. Zijn ouders waren Bartholomeus van der Blom en Adriaantje Andeweg. Het huis aan de Sluisjesdijk is volgens zoon Bas lang geleden gesloopt (zie boven, in 1995 dus), maar er bestaat nog wel een schilderij van.

Foto ‘Het huis van Barholomeus en Adriaantje’ – Sluisjesdijk Piershil

Dit schilderij werd gemaakt door een broer van de in 1893 geboren Bastiaan.

Huis Piershil opa Bart

Foto ‘Bartholomeus van der Blom en Adriaantje Andeweg’

Bart en Jaapje

Geboortebewijs zoon Bastiaan – 1893

Geboortebewijs vader

Updated: juli 22, 2020 — 9:21 am
 1. Joop van Bastelaar

  De laatste bewoners van Zwartsluisje 10 tot 1979 waren niet de gezusters Pietje en Marietje Stolk,maar Dingeman en Han lagerwerf. De gezusters Stolk woonden één huis verder op nummer 12. Op nummer 14 woonden mijn oom en tante Arie en Cor Lagerwerf.

  1. Hallo Joop, jouw opmerking slaat op de tegenwoordige nummer 10. Het is wat verwarrend maar vroeger was dit nummmer 10, nu nummer 8.

 2. Joop van Bastelaar

  Het huis aan het Zwartsluisje 10 is al eerder dan in 1979 verkocht aan de familie Schipper.
  Toen mijn opa in 1976 overleed woonde hij al met zijn vrouw in de Bernhardstraat.

  1. Hallo Joop, jouw opmerking slaat op de tegenwoordige nummer 10. Het is wat verwarrend maar vroeger was dit nummmer 10, nu nummer 8.

 3. Joop van Bastelaar

  Oké, maar de foto op de website is het vroegere nummer 10 en het oude huis van mijn oma en opa

 4. Joop van Bastelaar

  Nog even voor de duidelijkheid. Mijn opmerking slaat op het vroegere nummer 10. Dat was het huis van mijn oma en opa. Na de verkoop aan de familie Schipper is het later vernummerd naar nummer 8.
  De laatste bewoners waren dus absoluut niet de gezusters Stolk, maar mijn oma en opa. De gezusters Stolk woonden op het (vroegere) nummer 12 en mijn oom en tante, Arie en Cor Lagerwerf, op het vroegere nummer 14.

 5. Wat leuk om deze foto’s te zien. Waar mijn opoe en opa tante’s en vader opstaan.

  1. Hallo Sietske,
   Bartholomeus van der Blom en Adriaantje Andeweg waren mijn overgrootouders. Willem Buitendijk en Jaapje van der Blom waren een oom en tante van mijn moeder Bertha van der Blom (dochter van Adrianus van der Blom en Adriana Pontier).
   Mijn stamboomgegevens van familie Buitendijk gaan echter niet verder dan de kinderen van genoemde Willem en Jaapje.
   In MyHeritage kun je veel familiegegevens gegevens vinden in de stamboom van Familie Bongers van Voorne-Putten op https://www.myheritage.nl/site-family-tree-136016071/familie-bongers-van-voorne-putten?rootIndivudalID=24501213&familyTreeID=24
   Ik zou graag weten hoe de familielijn tussen jou en mij loopt.
   Peter Bongers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.