Firma Boot – Zwartsluisje (ZB)

Onderstaande groepsfoto’s zijn gemaakt aan het Zwartsluisje te Zuid-Beijerland, maar net buiten Piershil. Beide gezelschappen, voornamelijk bestaand uit personeelsleden van de Firma Boot, zijn gekiekt voor en tegenover het bedrijf.

Voor het bedrijf – Smederij en Boot Motoren Service

Deze foto werd gemaakt omstreeks 1931, Zwartsluisje 113. Te zien zijn het woonhuis, de smederij en de Shell-pomp. Van links naar rechts: Mevrouw Achterberg, Adri Boot, Pauline Boot, Arie Boot, Nel Boot-Achterberg en Frans Boot.

piershil-firmaboot-1931

Op deze foto poseren van links naar rechts: Arie Boot Sr., Jaapje van de Berg, Rob Boot (kind), Wim van de Linden, Wim Tieleman (houdt Rob Boot vast), Arie van der Linden, Jo van Rij, Wim Hoepel, Onbekend (iets met ‘Bachis’) en Adri Boot.

piershil-boot-sluisjesdijk

Tegenover het bedrijf – tractoren

Deze foto werd gemaakt tegenover de Firma Boot. Op de achtergrond is de boerderij van Van Gaalen waarneembaar. De twee heren die achter de tractor staan zijn Arie Boot Sr. (met pet) en Adrie Boot. De twee op de tractor zijn Piet Hoek en de jonge Rob Boot. De overige zeven personen, te beginnen bij de man in het zwart helemaal links, zijn: Rienus Balde, Arie Boot Jr., Henk Spaan, Adrie Hoek, Bas Hoek, Jeroen de Fonkert en Wim Hoepel.

piershil-boot-overzijde

Foto’s ‘Boot in de optocht’

In deze optocht uit de jaren zestig is ook de firma Boot van de partij.

piershil-boot-optocht-01 piershil-boot-optocht-02

Op de bovenste foto zit Wim Hoepel achter het stuur.

piershil-boot-optocht-03 piershil-boot-optocht-04

Foto ‘Richting Piershil’

Deze Porsche werd gefotografeerd op Zwartsluisje, bij Boot voor de deur. Op de achtergrond is Piershiil te zien.

piershil-bijboot-richtingpiershil

Updated: februari 10, 2015 — 7:33 pm
  1. De man op de trekker met het Allgaier spandoek op de een-na-laatste laatste foto is mijn vader Cor Goudswaard (geb. 6-6-1935), werkzaam bij Boot van 1952-1994.

    De optocht op de foto’s is ter gelegenheid van de 10-jarige bevrijding, op of rond 5 mei 1955 (dus niet uit de jaren 60).

    De trekker op de laatste foto (ergens rond 1960) is een aangepaste Porsche Diesel voor fruitteler Van Walsum aan de Westdijk.

    De derde foto is mogelijk uit de periode september 1955 – mei/juni 1957, toen mijn vader al werkzaam was voor de firma boot, maar in militaire dienst was en dus niet op deze foto staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.